Фотовиставка «Знайомтесь – Литва»

16 червня у Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського Київський фотоклуб «9×12» презентував чернігівським глядачам фотовиставку «Знайомтесь – Литва», яка відбулася в рамках творчої співпраці фотоклубу «Прекрасне поруч», який працює при Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського, з київськими колегами.

Київський фотоклуб «9×12» було засновано у 1997 році. За час діяльності фотоклубу у ньому перебувало більше трьохсот захоплених фотомистецтвом аматорів та професіоналів. Учасники фотоклубу мають багато нагород міжнародних та вітчизняних фотоконкурсів. Також Київський фотоклуб «9×12» постійно організовує фотопленери та фотомандрівки, бере участь у подібних заходах як в Україні, так і за кордоном.

На відкритті фотовиставки кервіник Київського фотоклубу «9×12» Андрій Чекановський розповів, що у минулому році вони брали участь у фотопленері в Литві («Ода графу Косаковському», місто Укмерге і довкола), а потім трохи мандрували республікою та знайомилися з повсякденним життям країни, її мешканцями, з природою і деякими пам'ятками історичної спадщини. «Нас вразили привітність і розважливість литовців, їх шанобливе ставлення до своєї історії, культури і природи краю. За допомогою фотографії ми хочемо поділитися своїми враженнями і познайомити глядачів з цією країною».

Присутні на презентації мали змогу здійснити уявну коротку мандрівку вулицями старого Вільнюса, Шяуляю, Укмерге, дюнами Ніди на балтійському узбережжі, святою Горою Хрестів, литовським селом і Тракайським замком.

Київські фотографи почули слова подяки за чудову фотовиставку від відомого чернігівського фотохудожника Віктора Кошмала, старшого наукового співробітника Чернігівського обласного художнього музею ім. Г. Галагана Олени Ісаченко, художнього керівника Чернігівського обласного театру ляльок ім. О. Довженка Віталія Гольцова, який має литовське коріння. Також своїми враженнями від заходу поділилися і члени фотоклубу «Прекрасне поруч» та висловили надію на подальшу співпрацю.
Наразі фотоклуб «Прекрасне поруч» готує для представлення у столиці свою фотовиставку, яка покаже киянам та гостям міста красу чернігівського краю.

Фотовиставку "Знайомтесь - Литва" можна побачити у читальній залі Чернігівської міської бібліотеки ім. М. Коцюбинського (вул. Кирпоноса, 22, другий поверх) у будь-який день, крім середи та державних свят, з 10-ї ранку до 18-ї вечора. Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Фото Наталії Василинчук, Олени Куннової, Ольги Шеремет, Володимира Циби.

Координатор фотоклубу "Прекрасне поруч" Олена Куннова

/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/16,06,2018 54272_n.jpg/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/16,06,2018 6000_n.jpg/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/16,06,2018 59456_n.jpg/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/16,06,2018 9136_n.jpg/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/16,06,2018 2912_n.jpg/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/16,06,2018 1472_n.jpg

/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/16,06,2018 13792_n.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 415