Фотовиставка білоруських фотохудожників "Залізна гра" в Чернігові

/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/13,07,2018 DSC_0921.JPG/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/13,07,2018 DSC_0922.JPG/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/13,07,2018 DSC_0917.JPG

13 липня у Чернігівській міській бібліотеці ім. М. Коцюбинського відбулося відкриття фотовиставки білоруських фотохудожників "Залізна гра".

Організатори цього заходу:фотоклуб "Прекрасне поруч" (м. Чернігів) та Розподілена галерея «Фотомистецтво» (м.Мінськ).

15 липня 1410 року відбулася відома Грюнвальдська битва, яка корінним чином змінила середньовічну Європу. Фотовиставка «Залізна гра» - це спроба реставрувати ті далекі і визначні події через фантазії фотохудожників. Експозиція почала формуватися ще у 2008 році, коли декілька мінських фотографів, учнів школи і учасників студії, заснованої Аркадієм Бірілком, відкрили в музеї Адама Міцкевича (м. Новогрудок), невелику виставку – за мотивами зйомок під час костюмованих фестів лицарських клубів. Виставка тоді отримала назву «Недитячі ігри». Після цього, вже під рядом інших назв, виставка постійно доповнювалася і експонувалася у Мінську, Москві, Несвіжі, Речиці, Новополоцьку, Бресті, Браславі. Зараз виставка присвячується пам`яті Аркадія Бірілка, засновника ФотоАртСтудії.

Фотовиставка «Залізна гра» - це не тільки гарні картинки, а й Гімн Лицарству, бажання показати, що і в наші часи є справжні Герої з великої літери. Також, це спроба висловити прихильність руху Лицарства в Білорусі, насамперед, численним лицарським клубам, які реставрують події давно минулих днів. Вже більше двадцяти років білоруські лицарські клуби беруть активну участь у відновленні озброєння, обладунків, одягу, реконструкції переможних битв наших предків.

Звичайно, це все ігри, але саме вони повертають нас у часи дитинства, коли ми зачитувалися книжками про лицарів минулого, мріяли про надійну броню, батьківський вірний меч та прекрасну Даму Серця.

Реставруючи історичні події, автори показують нам не тільки неймовірне видовище, але і приклад справжньої мужності, відваги та сили.

/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/13,07,2018 DSC_0917.JPG/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/13,07,2018 DSC_0940.JPG/Files/images/fotoklub_prekrasne_poruch/13,07,2018 DSC_0947.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 368