У Чернігові стартує літня літературна школа «Цвіт папороті»

З 1 по 8 липня вперше в Чернігові проходитиме літня літературна школа «Цвіт папороті».

/Files/images/pod_2019/85666296.jpg

Учасники школи отримають змогу навчатися у зірок сучасної української літератури. Викладачі школи – відомі українські письменники, літературознавці, видавці, які будуть ділитися своїм досвідом та вміннями. Проект вдалося реалізувати завдяки підтримці Українського культурного фонду.

/Files/images/dlya_novin/31791677.jpg

Напередодні відкриття школи організатори провели прес-конференцію у бібліотеці ім. М. Коцюбинського, де розповіли про програму та сам процес навчання. «Ця ідея визрівала вже давно у Чернігівській спілці письменників, – говорить одна із організаторів та викладачів школи, очільниця Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України, кандидатка філологічних наук Ганна Арсенич-Баран. – Але своїми силами ми могли провести її тільки в рамках Чернігівщини. Завдяки підтримці Українського культурного фонду географію вдалося розширити». На навчання до школи приїдуть учасники не лише з Чернігова, а й із Києва, Львова, Рівного, а також містечок і сіл Чернігівщини (Коропа, Бахмача і т.п.).

Про викладачів школи розповіла координатор проекту, кандидат філологічних наук Людмила Зіневич. «До нас, зокрема, приїде лауреатка Шевченківської премії , відома письменниця Галина Пагутяк, письменниця, перекладачка, літературознавиця, доктор філологічних наук Ірина Старовойт, письменник і видавець Володимир Данилекно. Вони проводитимуть лекції та авторські майстер-класи. Також участь у роботі школи візьме режисер, заслужений діяч мистецтв Сергій Архипчук. Він навчить молодих письменників працювати над власним іміджем». Серед відомих чернігівських письменників та науковців викладачами школи погодились стати літературознавиця, кандидатка філологічних наук Наталія Нікітіна, кандидатка філософських наук, літературознавиця Тамама Андрійчук, письменниця, член Національної спілки письменників України Валентина Мастєрова, доктор історичних наук Сергій Леп’явко.

Організатори мріють, щоб на творчість учасників школи надихнула багата історія Чернігівщини. Тому в програмі школи предбачений цілий ряд цікавих та пізнавальних екскурсій, а також участь в обрядовому дійстві на Івана Купала.

Поспілкуватися з відомими письменниками зможуть не лише учасники літшколи, а й усі охочі чернігівці. Так, на 2 липня о 18.00 в бібліотеці ім. М. Коцюбинського запланована творча зустріч із Галиною Пагутяк.

Відеосюжет Теклеканала "Дитинець"

У Чернігові запрацювала літературна школа

Відеосюжет ЧЕlineTV

«Цвет папоротника»: в Чернигове основали уникальную школу писателей

Кiлькiсть переглядiв: 323