ВookNews читального залу: книги про Катерину Білокур

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/58e2324f62ed6e4f143bbc2cf3b1df7e.jpeg

Як повідомляє газета «День» (№ 152-153, 14-15 серпня 2020 року), що надійшла до читальної зали бібліотеки, мистецтвознавець Олеся Авраменко до 120-РІЧЧЯ ЗНАНОЇ ХУДОЖНИЦІ КАТЕРИНИ БІЛОКУР підгототувала монографію, яка стане основою креативної виставки, де «оживуть» майже два десятки картин.

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/1698064_original.jpgЦар-колос. 1947

Видання «БІЛОКУР. BILOKUR» є одним з кроків у підготовці до ювілейної виставки «Катерина Білокур. Життя в обіймах квітів». Видавничий проєкт «БІЛОКУР» здійснюється Національним музеєм українського народного декоративного мистецтва за підтримки Українського культурного фонду (вже відомо, що вісім музеїв України: Києва, Яготина, Полтави та Львова також представлять свої експонати). Книжка має 17 репродукцій картин Катерини Василівни з так званою доповненою реальністю, створеною командою Simo AR.

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/anons_52.jpgКвіти за тином. 1935 р.

Монографію представлять у серпні, а виставку планують відкрити у листопаді.Авторкою дослідження в новій книзі зібрані цікаві й маловідомі факти з життя художниці. «Це книжка, - каже Олеся Авраменко, - мистецтвознавче і філософське осмислення такого явища, як постать Катерини Білокур та спроба осягнути її творчий доробок. Проаналізовано більшість її живописних полотен у ореолі життєвого шляху. Власне, за її картинами іноді можна прочитати про неї більше, ніж мисткиня сама про себе написала в листуванні з колегами та друзями ...» За матеріалами газети «День» (https://day.kyiv.ua/uk/article/kultura/kateryna-bilokur-tvoryla-poeziyu-v-svoyih-robotah).

Тож нам залишається недовге очікування виходу нової книги та відкриття восени виставки. А наразі пропонуємо ознайомитися з книгами про Катерину Білокур, які є в бібліотеці:

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/1200.jpg

Катерина Білокур очима сучасників:Спогади, есеї, розвідки, матеріали з архіву художниці підготував, упорядкував М. Кагарлицький. -К., 2000. - 432с., іл.

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/unnamed11.jpg

Катерина Білокур: Фотокнига. - К., 2001. - 127с.

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/avtoportret-z-uyavy-2251.jpg

Яворівський В. Автопортрет з уяви. - К., 2018. - 296с.

Кiлькiсть переглядiв: 242