BookNews читального залу: книги про мистецтво

Шлях людей мистецтва далекий від буденності, адже навіть звичні предмети в очах художника знаходять свій неповторний образ. Ми пропонуємо познайомитися із новими книгами, що надійшли до читального залу бібліотеки, видавництва «Фабула» в серії # PROCreators, які доповнять ваші знання про живопис.Ієронім Босх - один із найзагадковіших художників в історії. Навколо його творів назбиралося чимало інтерпретацій.

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/274px-Jheronimus_Bosch_(cropped).jpg/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/image-39.jpeg

Побачивши один раз картини Ієроніма Босха, ви навряд чи зможете їх забути. Вони дивують, шокують, лякають, змушують вдивлятися в деталі і дізнаватися, що своїми картинами хотів виразити художник. Вони глибоко релігійні і моральні, прагнуть показати життєві випробування людини. Книга НІЛЬСА БЮТТНЕРА «ІЄРОНІМ БОСХ. ВИДІННЯ І КОШМАРИ» - спроба написати своєрідну біографію Ієроніма Босха, хоча, як стверджує сам автор, ще дуже багато сумнівних і до кінця незрозумілих фактів в біографії художника. Книга гарно видана, доповнена кольоровими вкладками.

/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/729c5ab9e0a2b9f8079fafe81a6e1bfa.jpg/Files/images/BookNews_chitalnogo_zalu/Fotoram.io_-25.jpg

Пабло Пікассо був особливо талановитим художником і досить ексцентричною людиною. Його життя було наповнене неймовірними подіями, які досі вражають шанувальників таланту художника. Книга американського мистецтвознавця МАЙЛЗА ДЖ. ЮНГЕРА «ПІКАССО: ЖИВОПИС, ЩО ШОКУВАВ СВІТ» — це розповідь про те, як невідомий юний художник із Барселони на ім’я Пабло Руїс став «тим самим Пікассо», найвпливовішим митцем ХХ століття. Його перші кроки в Парижі були позначені відчайдушною боротьбою, часто відчаєм і зневірою, але Пікассо пізніше згадував їх як найщасливіші в житті. Це історія художнього генія з особливим творчим даром, сповнена розчарувань та триумфів, відчаю, кохань та марень в атмосфері богемного Монмартра — осердя паризького авангарду, розпусти, анархізму та злочинності. Саме там за драматичних обставин народився один із великих шедеврів, що докорінно змінили шляхи сучасного мистецтва.

Кiлькiсть переглядiв: 262