Огляд суспільно політичного, громадсько- інформаційного журналу "Новое время страны"

Заслуженою увагою наших читачів користуються високоякісні у змістовному і поліграфічному плані часописи: тижневик «Країна» з цікавими новинами та фотографіями про Україну і світ; незалежне суспільно – політичне видання «Український тиждень», що висвітлює ключові події та проблеми країни; щотижня у журналі «Новое время страны» можна ознайомитися з політичним аналізом подій, позицією громадянського суспільства, вільними думками журналістів щодо розвитку суспільства.

Журнал Новое время

«Новое время страны»

Суспільно-політичний журнал «НВ» (раніше повна назва «Новое Время Страны») - це тижневик, що висвітлює найактуальніші події в Україні та в світі. На сторінках випусків можна знайти цікаві новини внутрішньої і міжнародної політики, технологій та інновацій, культури і спорту. Назва журналу була вибрана невипадково - вона відображала суть змін, які відбулися з країною, бажання йти в ногу з часом, надію на якнайшвидший розвиток країни в усіх напрямках. Мета редакції - запропонувати читачеві на вибір різнопланову інформацію з перших рук, на базі якої він зможе самостійно формувати свою думку.

«НВ» був запущений 2014 року колишнім головним редактором «Корреспондента» Віталієм Сичем.Маючи величезний практичний досвід, він та професійний штат журналістів створили нову форму подачі інформації, більш динамічну і різнопланову.

Поряд з оглядовими статтями є велика кількість опитувань, інтерв'ю, думок, фоторепортажів, обговорень та інших інтерактивних жанрів. На головній сторінці в рубриках Стоп-кадр та Топ новин тижня і Топ блогу ви знайдете останні і популярні новини з усього світу.

Журнал містить пізнавальні авторські колонки (Віталій Сич, Сергій Жадан, Олександр Пасховер, Сергій Лещенко, Віталій Портников, Євген Кисельов, Анастасія Береза, Іван Яковина, Кристина Бердинських та інші); інтерв'ю з яскравими і такими, що відбулися людьми культури, політики, бізнесу (н-д Владислав Рашкован, Мирон Василик, Леонід Остальцев, Віталій і Володимир Кличко, Володимир Бородянський, Олександр Ткаченко, Святослав Вакарчук інші ); розділи, присвячені книгам, ідеям, психології, історії міст і держав, автомобілям, культурним подіям тижня тощо.

Основні рубрики: Україна; Світ; Бізнес; Думки; Технології; Статті; LIFESTYLE, Культура, Остання сторінка Моє місто/Моя країна з цікавими розповідями про подорожі.

Звертаємо увагу на сучасний європейський дизайн, поліпшену структуру подачі текстів. Обкладинки журналу – це нерідко твори мистецтва, які викликають небайдужу реакцію суспільства. На них зображують не тільки впливових людей, а й тих громадян, хто щодня робить важливі для країни справи - менеджерів, економістів, представників агросектору, депутатів і парламентаріїв.

За рік існування журнал «Новое время страны» був визнаний одним з кращих медійних стартапів 2015 року.

У 2017 році журнал «НВ» вперше видав спільний проєкт з британським журналом «The Economist» під назвою «Мир в 2018».

2019 року журнал НВ став лауреатом премії Free Media Awards. Нагороду присудили за «розслідування щодо корупції і зловживання владою серед політиків та інших державних службовців в Україні».

Український журнал «НВ» у 2019 році спільно з американською газетою «The New York Times» вперше випустив проєкт «The Big Ideas» («Великі ідеї»). У випуску «Великі ідеї» запрошені колумністи двох ЗМІ аналізують еволюцію влади і її вплив на людей, а також розбирають це поняття загалом.

Також 2019 року видання змінює бренд і переходить на «НВ». За словами головного редактора Віталія Сича «Це питання назріло вже якийсь час назад і тепер ми це зробимо. Якщо ви помітили на сайті і обкладинці журналу вже немає слів Новое время, є тільки НВ. І ми все більше будемо переходити на українську, тому російські слова в бренд не надто зручні. Крім того, він додав, що зміст і сенс видання – не змінюються».

2020 року НВ запустив проект Жіночі історії з НВ, в межах якого висвітлював соціально важливі аспекти життя сучасних українських жінок: проблеми рівноправ'я та рівних можливостей з чоловіками, дискримінації та сексизму в різних сферах.

Журнал виходить щоп'ятниці, двомовний. Нещодавно головний редактор видання Віталій Сич повідомив, що у 2021 році журнал «НВ» відмовиться від російської версії й повністю перейде на українську.

Читальна зала Чернігівської міської центральної бібліотеки ім. М. Коцюбинського отримує та зберігає цей журнал з 2016 року.

«НВ» - це також і інформаційно-новинний інтернет-ресурс. Сайт «nv.ua» запущений в червні 2014 року і в даний час представлений в двомовних версіях - українській та російській. Сайт складається із трьох основних частин - стрічки новин, ексклюзивних матеріалів та блог-майданчиків лідерів думок. Інтернет-видання також розміщує матеріали журналістів друкованого журналу «Новое время страны».

Люди, які цікавляться тим, чим живе сучасний світ, знайдуть для себе в журналі багато корисного та інформативного.

Ознайомитися з цим та іншими випусками Ви зможете за адресою:

м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 22.

Читальна зала Чернігівської міської ЦБ ім. М. Коцюбинського.

Тел. (0462) 77-51-20

Кiлькiсть переглядiв: 117